Instalatia de aer conditionat

Predispunerea instalatiei de aer conditionat intr-un apartament, nou sau vechi, nu ar trebui sa fie niciodata facuta in ultimul moment. O buna pozitionare a sistemului  de climatizare va poate salva in cazul problemelor legate de umiditate, frig extrem, caldura extrema sau purificarea aerului.

Asa ca, daca isi fac prezenta mai multe probleme, pentru fiecare dintre ele, piata ofera o gama larga de dispozitive care va permit sa se ocupe de probleme intr-un mod mai satisfacator.

Unitatile unui sistem de aer condiționat pot fi impartite in aparate de aer condiționat,climatizare, dezumidificatoare si purificatoare de aer. Cu toate acestea, exista, de asemenea, sisteme speciale, care combina toate aceste functii intr-o singura instalatie.

Instalatia de aer conditionat 1

Sa vedem principalele diferente ale diferitelor sisteme de aer conditionat:

  • Aparatele de climatizare sunt cele mai cerute de catre consumatori. Aceste dispozitive filtreaza aerul, permitand reciclarea si purificarea, sunt echipate cu filtre speciale care retin mirosurile si particule agatate, de asemenea, ele au avantajul de dezumidificarea eficienta a aerului eliminând caldura. Anumite tipuri particulare de aparate de aer condiționat sunt echipate cu sisteme speciale care le permit sa actioneze, de asemenea, ca o pompa de caldura, astfel incalzesc mediul in timpul perioadelor reci.
  • Aparatele de aer condiționat au avantajul aerului rece, și, prin urmare, sunt mai folosite in perioadele calde. Spre deosebire de aparatele de climatizare, aparatele de aer condiționat nu sunt echipate cu aceleași sisteme, prin urmare, acestea din urmă nu se ocupa cu schimbarea aerului si dezumidificarea mediului.
  • Dezumidificatoarele au avantajul de a absorbi umezeala din aer, iar aceasta este singura lor proprietate. Ele sunt potrivite in special in cazul in care aerul este prea umed, prin urmare, sunt utile pentru facilitarea procesului de uscare a rufelor.
  • Purificatoarele de aer sunt echipate cu sisteme care permit sa elimine polenul, praful, smogul si alte particule microscopice, care pot fi daunatoare pentru respiratie. Acest tip de sistem de aer conditionat nu indeplineste functia de racire a aerului .

Cum este facuta instalatia de aer condiționat?

Sistemul de climatizare este compus dintr-un motor sau o unitate exterioara, care in mod normal ar trebui sa fie instalat in exterior fiind vectorul energetic principal al functionarii, acesta conține motorul electric care misca tot sistemul si ventilatorul motor care expulzeaza diferenta calorica a aerului, de asemenea detine scurgerea condensului.

Instalatia de aer conditionat este compusa din split (unitatea interioara), care este principaliul transportator care ofera aer conditionat, in general, sunt aplicate pe partea superioara a peretelui vertical, astfel incat aerul conditionat se va raspandi in mod uniform.

Ultima parte a instalatiei,dar nu ca si importanta, sunt tevile si tuburile ondulate.  Acestea constau dintr-o serie de țevi din partea hidraulică si partea electrica, care este structurat astfel incat sa ajunga si sa se conecteze la motor si la diferite sisteme.

Pentru aplicarea unei instalatii de climatizare care sa respecte reglementarile de siguranta in vigoare, este esential sa va bazati pe tehnicieni cu experienta in acest domeniu.

Predispunerea instalatiei de aer condiționat prevede lucrari de zidarie cum ar fi canalele in perete, montarea cutiei de aer conditionat si tuburile electrice si hidraulice, deci din acest motiv cel mai bine este sa se faca aceste lucrari atunci cand se renoveaza casa.

Cei mai buni profesionisti. Cele mai bune oferte.

Ai nevoie de realizarea instatiei de aer conditionat sau de montaj? Adauga lucrarea GRATUIT si vei primi oferte avantajoase de la firmele si profesionistii din zona ta care pot garanta cele mai bune rezultate la nivel da calitate, pret si timp de executie. Numai asa poti sa economisesti, deoarece firmele si profesionistii vor concura intre ei pentru a lua aceasta lucrare.

button-articole

Leave A Reply

Your email address will not be published.