Cele mai bune aparate de aer conditionat

Cum alegi cele mai bune aparate de aer conditionat pentru casa? Una dintre cele mai eficiente solutii pentru a combate cresterea excesiva a temperaturilor de vara este cu siguranta instalarea unui aparat de aer conditionat , resursa importanta si un mare ajutor nu numai pentru persoanele in varsta sau care au probleme respiratorii, dar de asemenea si pentru cei care lucreaza si au nevoie de conditii ideale pentru a face cele mai bune lucruri in conditii de stres, deasemenea , necesar in timpul iernii le putem folosi pentru a incalzi mediul in care le-am instalat.

Exista mai multe modele de vanzare de diferite marci, caracteristici si preturi, astfel incat inainte de a face o achizitie este bine sa stiti unele informatii care va permit sa alegeti produsul ideal pentru nevoile dvs. si sa stiti ce aparat de aer conditionat sa cumparati. Alegand cu grija va permite sa economisi nu numai prin pretul de achizitie, dar, de asemenea si in timpul utilizarii sale reducand factura de energie electrica. Aici puteti gasi o multime de informatii care vor fi utile pentru a alege cel mai bun aparat de aer conditionat pentru mediul dvs.

Ce este un BTU? Alegerea de BTU necesar

Atunci cand cumparam un aparat de aer conditionat , una dintre principalele caracteristici care urmeaza sa fie evaluate sunt BTU (unitate termica britanica), care servesc pentru a indica puterea necesara (energia consumata) de la acest aparat pentru a raci sau incalzi o camera.

Cu cat este mai mare BTU, cu atat mai mare va fi mediul care va fi capabil sa se raceasca sau se incalzeasca motiv pentru care inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat in primul rand este important de stiut cati metri patrati masoara mediul racire

Pentru a calcula metrii patrati ale unei camere pur si simplu trebuie sa inmultim lungimea cu latimea, de exemplu, in cazul in care o camera este de 5 metri lungime si 4 metri latime, metri patrati va fi de 20, adica 5 x 4.

Pentru fiecare metru patrat este nevoie de aproximativ 300 BTU, inafara de a lua in considerare si alti factori mici, indicati in urmatoarele linii, dar sumar, inmultind metri patrati cu 300 BTU, obtinem BTU necesar.

De obicei, in functie de metri patrati, aceasta este cantitatea de kW si BTU necesari:

Informatii suplimentare:In plus fata de metri patrati de mediu de racire ar trebui sa fie evaluata pe alte variabile:
– localizarea geografica;
– expunerea la soare;
– caracteristicile peretilor si izolarea lor;
– numarul de persoane care traiesc in casa

1000 BTU / h echivalent cu aproximativ 293 Watt (Exemplul 9000 corespunde la BTU 2637 Watt)
Un BTU este definita de cantitatea de caldura necesara pentru a ridica temperatura 453,6 grame de apa de la 3,8 ° C la 4,4 ° C,

Ce inseamna INVERTER?

Primele modele de aer conditionat traditionale si mai ales cele mai ieftine, pentru a ajunge la temperatura dorita lucreaza intotdeauna la puterea lor maxima regland temperatura mediului in care acestea se afla doar prin pornire si oprirea compresorului si poarta denumirea de on / off.

Cele mai recente aparate de aer conditionat, in majoritatea cazurilor, sunt dotate cu tehnologia inverter, o tehnologie capabila de optimizare inteligenta a consumului, deoarece acestea pot sa dozeze si sa moduleze puterea in functie de temperatura mediului ambiant, din aceasta rezulta un timp identic de a ajunge la temperatura dorita, dar cu o economie de energie electrica, mai ales atunci cand se apropie de temperatura ideala setata . Deci, dupa cum puteti intelege aceasta tehnologie este convenabila pentru cei care trebuie sa aiba un mediu cu aer conditionat, timp de cateva ore, si invers este irosit pentru cei care porniti instalatia de aer conditionat pentru cateva zeci de minute.
Chiar si aceasta caracteristica, cum ar fi alegerea de BTU este bine sa fie evaluata cu atentie pentru a avea o economie asupra consumului.

Parametrii de racire(SEER) si de încalzire (SCOP)

SEER este indexul de eficienta energetica sezoniera calculat ca raport intre sarcina de racire anuala si consumul anual de energie electrica destinata in scopul racirii.
SCOP este coeficientul  sezonier de performanta, acesta indica performanta instalatiei de aer conditionat utilizat cu functia de incalzire, calculata cu relatia dintre cererea de incalzire anuala si consumul anual de energie electrica destinate in scopul incalzirii.
Acesti doi parametri din 2013 au inlocuit parametrii EER si COP.

Un exemplu practic este urmatorul:
Cu o valoare de  SCOP egal cu 4, aceasta inseamna ca aparatul de aer conditionat care absoarbe 1 kW de curent electric genereaza caldura 4 kW termic.

Clasa energetica

Este imparita in sapte clase de energie: A +++, A ++,  A +,  A, B, C si D.

Zgomot

Un alt aspect important care este necesar sa se ia in considerare este nivelul de zgomot, care se masoara in db (decibeli). Din fericire cele mai multe aparate de aer conditionat sunt foarte silentioase, facilitate care se potriveste bine cu cei care lucreaza in locuri unde au nevoie de liniste.
Poate fi definit ca un nivel maxim de confort o valoare de decibeli care nu va fi trecuta in timpul zilei de 45 db, in timp ce noaptea ideal arfi sa nu depaseasca 25/30 decibeli.

Monosplit si Multisplit

Diferenta dintre Monosplit si Multisplit este foarte simpla, in primul rand pentru fiecare unitate externa poate fi asociat numai o unitate interna, in timp ce in Dualsplit sau Multisplit la fiecare unitate externa se pot conecta mai multe unitati interne, pana la maxim 9 pentru unele modele.

Cele mai bune aparate de aer conditionat – de unde le cumparam?

In plus fata de evaluarea ofertelor care sunt adesea oferite din magazine, poate doriti sa luati in considerare cumpararea unui nou aparat de aer conditionat online. In magazinul online gasiti numeroase promotii chiar si pentru modelele cele mai inovatoare, la preturi mult mai ieftin fata de magazinele traditionale. In plus, alegerea unui aparat de aer conditionat online economiseste timp si chiar de multe ori bani. Cu toate acestea, dupa achizitionare trebuie sa va bazati pe un instalator profesionist pentru mantaj aparate de aer conditionat pentru a mentine absolut garantia produsului.
Din oferta disponibila pe piata in acest moment, va recomandam cateva modele care consideram ca prezinta un raport calitate/pret corect, in acest fel cheltuind cat mai eficient fiecare leu.

1. Aparate de aer conditionat Daikin

Puteti cumpara aparate de aer conditionat Daikin pe eMAG.ro

Vezi aici oferte de pret

2. Aparate de aer conditionat Samsung

Puteti cumpara aparate de aer conditionat Samsung pe eMAG.ro

Vezi aici oferte de pret

3. Aparate de aer conditionat Mitsubishi

Puteti cumpara aparate de aer conditionat Mitsubishi pe eMAG.ro

Vezi aici oferte de pret

4. Aparate de aer conditionat Wirlpool

Puteti cumpara aparate de aer conditionat Wirlpool pe eMAG.ro

Vezi aici oferte de pret

4. Aparate de aer conditionat LG

Puteti cumpara aparate de aer conditionat LG pe eMAG.ro

Vezi aici oferte de pret

Cei mai buni profesionisti. Cele mai bune oferte.

Ai nevoie de realizarea instatiei de aer conditionat sau de montaj? Adauga lucrarea GRATUIT si vei primi oferte avantajoase de la firmele si profesionistii din zona ta care pot garanta cele mai bune rezultate la nivel da calitate, pret si timp de executie. Numai asa poti sa economisesti, deoarece firmele si profesionistii vor concura intre ei pentru a lua aceasta lucrare.

button-articole

Leave A Reply

Your email address will not be published.