Amenajare baie – 30 idei si tendinte de bai moderne

Amenajare baie – 30 idei si tendinte de bai moderne. Cum sa amenajezi o baie moderna? Cand vine vorba de amenajarea  unei bai se ridica o serie de probleme ce tin de dimensiunile spatiului si de preferintele proprietarului legate de cromatica sau de stil.

Baia este unul dintre cele mai folosite spatii din casa, frecventata de familie si de oaspeti, iar pentru a fi perfecta trebuie sa fie nu doar functionala, prietenoasa si sa ai un sentiment de intimitate, dar trebuie de asemeneasa fie mobilata cu stil. Daca vreti sa renovati baia sau sa o construiti de la zero, pentru a amenaja baia stil modern va trebui sa tineti cont de nevoile dumneavoastra si celor din familie si sa calculati spatiile in mod corect. Fotografii si exemple de mobilier de baie caracterizate printr-un design modern si original: stil, functionalitate si imbratisare senzoriala.

Amenajare baie - 30 idei de bai moderneO baie mobilata modern este caracterizata printr-o geometrie bine definita cu linii simple si curate. Pentru a amenaja o baie moderna, este important de a alegeti corect stilul, combinatiile de culori si accesoriile.

Amenajare baie – Idei de bai moderne

Alegand design-ul modern pentru baie este echivalent cu a da o anumita personalitate si caracter. Folosirea culorilor neutre sau in amestec unele cu altele si dinamica si forme liniare, creeaza o atmosfera unica, luminoasa si primitoare fara a renunta la o eleganta unica, fara limite.

Amenajare baie - 30 idei de bai moderne 1Protagonistul necontestat al unei bai moderne este cu siguranta materia prima, de la piatra la lemn, de la beton ecologic (utilizat pentru pardoseli) la gresie portelanata (folosita pentru pereti si pardoseli), materialul este modelat pentru a oferi un mediu unic.

Fie ca alegi un dus sau o cada de baie, cel mai important lucru este sa nu se piarda cu vederea imbratisarea senzoriala cu elementele care suntem in masura sa le oferim.

Intr-o baie moderna, mediul trebuie conceput ca un spatiu “frumusete si relaxare”, in cazul in care corpul si mintea trebuie sa se regenereze.

Culorile peretilor unei bai moderne

Dupa cum sa mentionat deja, cele mai potrivite culori in bai moderne sunt tonuri neutre sau de contrast. Gri este una dintre cele mai folosite culori pentru a zugravi o baie moderna si poate fi folosit in combinatie cu alte culori, cum ar fi portocaliu, verde, alb, maro. O baie moderna in gri poate fi finisata cu diverse materiale, cum ar fi piatra, marmura, lemn, in functie de gusturi si nevoi.

Alte culori utilizate in baie sunt albul, albastrul si galbenul. In principiu, atunci cand va alegeti nuanta pentru a da un anumit mediu este necesar sa se ia in considerare mai multi factori, cum ar fi spatiul disponibil si iluminarea naturala.

Gresie si faianta in baie moderna

Pentru a amenaja o baie moderna  nu este nici o regula generala in selectarea gresiei si faiantei.

De la gres portelanat la marmura, de la ceramica la lemn, fiecare baie are propria sa personalitate. Tonalitatile si finisajele sunt infinite si depinde doar de propriile gusturi.

Amenajare baie moderna mica

Chiar si o baie mica poate fi facuta intr-un mod modern, doar alegand in mod corect accesoriile, tinand cont de unele reguli importante pentru a profita la maximum de spatiu, si de a crea o baie functionala si estetic valida.

Cine spune ca intr-o baie mica nu poate fi o cada ? Aici pentru tine nostru ghid despre cum sa faca o mica baie moderna.

  1. Monica says

    Foarte interesante propunerile! Observ ca se poarta in continuare nuantele neutre – alb, negru, gri. Am vazut ca sunt la moda si hexagoanele – mi s-au parut ingenioase ideile de aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=d54BZrRdwT0

Leave A Reply

Your email address will not be published.